Mit jelent az időszakos felülvizsgálat?

image
Ajánlatkérés

Az orvostechnikai eszközökről szóló 4/2009. (III. 17.) EüM rendelet vonatkozó rendelkezései alapján a különböző készülékcsoportoknak megfelelően meghatározott időközönként kötelezően felülvizsgálatot kell tartani.

A vizsgálat célja, hogy a szükséges mérések, vizsgálatok elvégzése után – a készülék biztonságának csökkentése nélkül – megbízható és kellően dokumentálható képet kapjunk a készülék állapotáról, használhatóságáról. Ez a felülvizsgálat egy általánosabb villamos biztonsági vizsgálatól és egy funkcionális működés ellenőrzéséből áll, amely eredménye lehet megfelelt, ideiglenesen alkalmas és nem alkalmas – ezeket zöld, sárga és piros kísérő matricával jelezzük a készülékeken. A vizsgálatról készül jegyzőkönyvet meg kell őrzini a következő felülvizsgálat idejéig.

A vizsgálatok EüM rendelet miatt kötelezőek.

js logo

A zöld színű, megfelelt matricával ellátott készüléket az előírásoknak megfelelően biztonságosan lehet használni.

js logo

A sárga, ideiglenesen alkalmas matricával ellátott készüléket rövid időn belül szervizbe kell juttatni, de a használható még arra az időre.

js logo

A piros színű, nem alkalmas matricával ellátott készüléket az előírásoknak nem felelnek meg, így használatuk tilos, illetve azonnali szervizelést igényel.